9. Borvidék Szekszárd Félmaraton
2018-05-05
11. Intersport Keszthelyi Kilométerek
2018-05-30

Egy héttel a felemásra sikeredett Szekszárd Borvidék megfutása után, már egy új helyszín várt, itt a közelben, mégpedig Malomvölgy, mely szépségével, hangulatával már harmadszor csábított arra, maratont fussak itt, mely 8 kört jelent a tavak körül. Voltak kétségeim a versenyt illetően, ugyanis a szekszárdi 29 kilométer a maga nehézségeivel, olyan izomlázzal lepett meg, hogy a járás is nehezen ment, ebből kifolyólag rákészülés sem zajlott a maratonra, csak vártam, hogy a rajt napjáig regenerálódjak valamennyire.

Sajnos nem volt nagy mezőny, köszönhetően az e napra szervezett sok más futóversenynek, pedig jobban szeretem, és jobban is megy a futás, ha sokan vagyunk. Maratoni távot összesen hat férfi, és egy nő választott, ráadásul az ötven fölöttiek, engem kivéve, mind egy másik tavat kerültek meg az UB versenyén, ami egy „kicsit” nagyobb ennél. A rövidebb távokon azért többen voltak, így a start pillanatában azért volt versenyhangulata a rendezvénynek. A reggel 8 órai rajtnak köszönhetően a táv első fele meglehetősen tempósan, jól lement, aztán ahogy jött fel a nap, és melegebb, párásabb lett a levegő, egyre nehezebbek lettek a lábak, egyre hosszabbak a körök. Talán ennek tudható be, hogy a két fiatalabb futó előttem szép lassan elfogyott, és a hatodik, illetve a hetedik körben már élre álltam, amit meg is tartottam ebben a nem túl népes mezőnyben, és 3:35:45- tel értem célba.

Volt itt már jobb időeredményem is, de minden körülményt figyelembe véve elégedett lehetek vele. A következő verseny szintén egy hetet ad a pihenésre, és a rákészülésre, ezért jól meg kell szervezni, hogy mindegyikből jusson, és Keszthelyen hasznos tagja legyek a maraton váltónknak.

Bognár László