2. Wink Nagyatád Maraton és futófesztivál
2018-04-29
Sri Chinmoy Maraton Pécs
2018-05-12

Az egy hete Nagyatádon uralkodó hőség elég ragaszkodónak tűnt, hiszen kitartott a Borvidék versenyére is, ezzel fokozva a pálya vonalvezetésének extrémitását. A nagy szintkülönbség, a durva meleg, és a futópálya változatos talaja, amiben szinte minden típus megtalálható volt, feladta a leckét a futóknak.

Tóth Zsófi a gyermekfutamon, 1 kilométeren indult sok-sok ifjú futópalántával együtt, hogy a célba érkezés után, büszkén viseljék a megérdemelt gyönyörű befutóérmet.

Versenyük, remek hangulatával kiváló ráhangolódást nyújtott a felnőtteknek, a délután kettőkor meghirdetett rajt előtt.

A sok választható versenytávból ezúttal hárman az 5 kilométeresre neveztek, Farkas Gabi, Balabán Szilvi, és Majszterics Gyuri.

Hiába volt a nagy meleg, és a sok domb, mert a versenyzőinken nem fogtak ki, hisz egyéni rekordjaik dőltek meg. Nagyon jó futásuk volt.

A hosszabb 29 kilométeres távon Bognár Laci igyekezett becsülettel teljesíteni, de sajnos időeredményével némileg elégedetlenül ért célba. Apró vigaszt azért jelentett számára, hogy a korosztályában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Mindent figyelembe véve eredményes volt, e nagy kihívásokkal teli verseny, és mind hangulatában, mind élményeiben, szép emlékekkel térhettek haza futóink, hogy jól megérdemelt pihenésük után, készüljenek a következő megmérettetésre.

Bognár László