33. Wizzair Budapest Félmaraton
2018-09-09
27. Verőce-Barcs határfutás
2018-09-22

A paksi versenyre a MecsekMan SE színeiben ketten látogattunk el Kerekes Buktával.

Mindketten a 31,6 kilométeres távot választottuk, és a közel 150 indulóval együtt 10 órakor elrajtoltunk.

Az ősz azért nem sietett túlságosan, mert szinte nyári meleggel ajándékozta meg a résztvevőket, akiknek egy része, ha teheti, biztosan nem kért volna belőle.

Rögtön a verseny elején egy útvonaltévesztés rostálta meg a mezőny elejét, amiben én is futottam. A két részre szakadt mezőnyben tanácstalanság keletkezett, hogy melyik útvonal a helyes, aztán némi totojázást követően úgy döntöttem visszafutok a nagyobb létszámú mezőnyhöz. Valószínű nem jó döntés volt, hisz az első sorból nagyon hátulra kerültem, ahonnan apránként, kerülgetve sikerült csak az előrejutás. Ez az apró szervezési baki sem vette el a kedvemet, mert nagyon jól éreztem magam a pályán, és igazán jólesett a futás.

A táv első fele inkább a terepfutáshoz hasonlított, lépcsőkkel, szőlőhegyekkel, nagy szintekkel, pompás kilátással.

Fél táv környékén haladtunk át a célterületen, hogy aztán megkezdjük a verseny második részét, ami szöges ellentéte volt az elsőnek. Itt inkább a hosszú egyenesek, a forróságot árasztó monoton aszfaltcsíkok, domináltak, meg persze az atomerőmű, ahol egy ‘futólátogatást’ is tettünk.

2:38:18 perc alatt 5. helyen sikerült célba érnem a frissítőpontokkal jól ellátott pályán, ami kicsit hosszabb lett, mint 32 km.

Kerekes Bukta a papírformát igazolva a leggyorsabbnak bizonyult a mezőnyből, és 2:27:15 idejével elhozta az abszolút első helyet.

Soha rosszabb versenyhétvégét.

Nekem még volt egy feladatom, hisz a Brutálatom versenyszámában is érdekelt voltam, ami a délutáni kezdés miatt pár óra regenerálódásra is lehetőséget adott.

Az épített pályán több mint 300 fő próbálkozott túljutni az akadályokon, hogy aztán sárosan, csapzottan, elcsigázottan célba érjen.

Nekem ez 34. ként sikerült, új élményekkel gazdagodva.

Szerencsére a dobogón megint lehetett MecsekMan-es szerelésben sportolót látni Bukta jóvoltából, s mint mindig ismét jó hangulatban zártuk a napot.

Bognár László