30. eXtremeMan
Hosszútávú Triatlon OB
2019-08-10
10. Bólyi Szüreti
vesszőfutás
2019-09-07

Augusztus vége akkor Pogányi repülőnap és reptérfutás. Idén 6. alkalommal rendezték meg a pogányi reptéren az éjszakai félmaratont ahol a MecsekMan csapata minden számban képviseltette magát.

A 3,5 km-es távon Tóth Zsófia, Székelyhidi Letícia, Farkas Gabriella és Sándor Zoltán indult. 12,3 km-en Tóth Mihály és Kővári István nevezett. Félmaratonon Dr.Bátai Réka, Dr. Jakab András, Kerekes Bukta futott egyéniben. A Freerun kategóriában Perzsa Barnabás képviselte az Egyesületet. Két félmaraton váltót is indítottunk. A női váltónk Hakszer Erika és Dér Andrea volt, míg a MecsekMan vegyes váltónkban Hőnyi Zsolt és Révész Bea indult.

Este 8-kor már szürkületben rajtolt el mindenki. Pillanatok alatt ránk sötétedett és a kifutó pálya fényei a fáklyák és a mécsesek adtak támpontot a futóknak merre is fussanak. Senkit nem zavart a sötét,remekbe  szabott kis verseny, jó szervezés, lezárt körpálya,útvonaltévesztés kizárva!A csapat eredményben ez meg is mutatkozott!

3,5 km-en Sándor Zoltán a férfiak közül 1. helyen ért célba és állt a dobogó legfelső fokára. A hölgyek közül Tóth Zsófia 5. Székelyhidi Letícia 6. és Farkas Gabriella 24. helyen ért célba.

12,3 km-en Tóth Mihály a férfiak között alig lemaradva a dobogóról 4.-ként ért célba és Kővári István 18. helyezést ért el.

21 km-en a nők közül Dr. Bátai Réka összetettben és a korcsoportjában is 1. helyezést ért el és állt a dobogó legfelső fokára.

A férfiaknál 21 km-en Dr. Jakab András összetettben és a korcsoportjában is első helyen állt a dobogóra, Kerekes Bukta összetett 3. és korcsoport 1. helyezést ért el.

Hakszer Erika és Dér Andrea női 21 km-es váltóban az 1. helyen állt a dobogóra, míg vegyes váltónk Hőnyi Zsolt és Révész Bea kategória 5. összetettben a 8. helyezést érte el. Perzsa Barnabás a freerun kategóriába futott 3,5 km-t szép eredménnyel.

Hőnyi Zsolt rövid beszámolója a versenyről:

Vasárnap ismét résztvevői lehettünk MecsekMan csapatunk jóvoltából a pogányi reptéri félmaratonnak. Jól megszervezett verseny, kellemes társaság, sok ismerős, még több ismeretlen futó.
Barnus ügyesen lefutotta a Freerun keretein belül a 3,5 kilit, mi Beával váltóban a félmaratonon indultunk váltóban. Az ötödik helyen értünk célba, mindketten két fiatal futóval fej-fej haladva, egymást biztatva, ösztönözve. Köszönet Nekik is, Hannának, Schwartz Botondnak a közös futást! Sok ilyen tisztelettudó, sportos fiatal kellene!
Gratulálok minden csapattársamnak függetlenül az elért eredményektől! Igen jól szerepelt ám a csapat! Zenit kutya is ügyesen szurkolt végig.
Köszönet a FutaPécs rendezőgárdájának is, kellene még ilyen verseny!!!

Mindenkinek hatalmas gratuláció szép teljesítmény! Hajrá MecsekMan!