5. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton

4. Deseda UltraMaraton és Futófesztivál
2018-08-12
9. Bólyi Szüreti vesszőfutás
2018-09-01

Ismét hazai pályán, ideális terepen futottak egyesületünk tagjai.

A pogányi repülőtéren esti rajttal több versenyszámban indultak el a csapattagok.

Este nyolckor „dördült el a startpisztoly” mindenkinek.

A kifutópálya kör 3,5 kilométerén Kiss Csabi és Majszterics Gyuri állt rajthoz. A 12,3 km-es távon Tóth Misi indult el. Kerekes Bukta 21 km-en teljesített, míg Bognár László és Bognár Kata párban futotta le a félmaratoni távot.

Csabi éppen csak lemaradva a dobogóról 4-diként Gyuri pedig 7-dik helyen ért célba.

A 12,3 km-es távon Misi nagyon taktikusan a fiatalokat is megelőzve végig az elsők között futott. Az utolsó körben az élre ált és elsőként ért célba. Így a dobogó legfelső fokára álhatott és megérdemelten vette át a neki járó arany érmet.

A félmaratoni távot Bukta végig az élbolyban futva teljesítette. Az erős mezőny ellenére összetettben 6-diként viszont a korosztályában 2. helyen álhatott a dobogóra és hozta el a neki járó ezüstérmet.

A csapatszellem lendületével Laci és Kata apa és lánya párban teljesítette a félmaratoni távot. Laci erős kezdéssel adott alapot majd fél távon Kata átvéve a staféta botot remek befejezéssel a 12-dik helyen szép eredménnyel zárták a késő estébe nyúló napot.

Gratulálunk mindenkinek a szép teljesítményhez!

Az elkövetkező három hétben még kisebb finomításokkal folyik a csapat számára a felkészülés. Hiszen szeptemberben 3 újabb verseny várja az egyesület futóit. Köztük mindjárt itt a hónap elején a budapesti félmaraton országos bajnokság. Ezt követően Pakson az atomfutással folytatódik a versenyzés és a hónap végével Barcs-Verőce határfutással zárul a szeptember.

Hajrá MecsekMan!

Farkas Gabriella