36. Pécs-Harkány országúti futóverseny

Kométa Farsangi Félmaraton
2020-02-10
Magyarország Szenior Fedett Pályás Bajnoksága
2020-03-08

Az idei Pécs-Harkányon több mint ezer futó indult köztük az EU-Solar SE csapata is váltóban és egyéniben, hogy teljesítse a 25 és fél kilométeres távot.

Egy jó rajttal a mezőny tizenegy órakor indult a Siklósi úti felüljáró mellől.

Az időjárás kegyes volt, a tíz fok körüli hőmérséklet éppen ideális a hosszú futásokhoz. Pogány után kezdett el cseperegni az eső, majd végig hol kevésbé, hol jobban csepergett, de ez nem riasztott el senkit. A harkányi dombok megnehezítik a futók dolgát, de ez egy ilyen pálya ahol a legtöbbeknek a Túrony utáni kaptató nehezíti meg a legjobban a futást. A domb után ott a Harkány felé vezető egyenes és onnan már nincs messze a cél.

Ismét szép eredményeket ért el a csapat!

Egyéniben Bátai Réka 3. és Hakszer Erika kategória 1. helyét szerezte meg.

A férfiak között Hőnyi Zsolt kat. 2 hely, Tóth Misi kat.4. hely.  Kerekes Bukta kat. 5 hely. Sipos Csaby kat.11. és Éger Zoli kat.22 hely.

Női csapat váltónk Bátai Réka. Dér Andi, Fodor Gyöngyi szintén a 3. helyen végzet.

Férfi csapat váltónk Hőnyi Zsolt, Sándor Zoltán, Tankovics Csongor 9. helyen ért célba.

Csapatársaim beszámolói a versenyről:

Bátai Réka:

36.Pécs-Harkány
Egy év kihagyás után egy éve hogy újra kezdtem a futást kétgyermekes anyukaként.(4 és fél kilométer 25 perc benne fél perc séta) Tavaly elképzelhetetlennek gondoltam, hogy akár egy szakaszt is végig tudnék futni. Idén már nagyon vártam ezt a versenyt, hogy újra a csapattársaimmal Dér Andrea és Fodor Gyöngyi futhassak, és hogy egyéniben is teljesítsem a távot. Nagyon örülök, hogy csapattal EUSolar SE és egyéniben is dobogósak lettünk (3. helyen). Vitaflexnek köszönöm, hogy kipróbálhattam verseny közben a frissítő géljét nagyon jó volt eddig ilyeneket nem próbáltam. Köszönöm Mizunonak az új futócipőt, amiben futottam, ez volt az első versenye. Szerintem jól teljesített. J Köszönöm szüleimnek, Szabolcs Sebestyénnek, Bátai Zoárd Istvánnak,Lívia Matkovics és Simonné Horváth Gizella, hogy amíg futottam vigyáztak a picikre J
Hajrá EU-Solar J

Hőnyi Zsolt:

  1. Pécs-Harkány országúti futóverseny.

Vártam már nagyon ezt a napot, bár az utóbbi időben nem tudtam annyit edzeni, amennyit akartam. Az időjárás kegyes volt velünk, igaz a szél nem kedvezett a jó idők megfutásához. Jó volt a Barátokkal, Sporttársakkal találkozni, együtt futni. Okosan futva, frankó Mizuno cipőben, időben frissítve (Vitaflex) az abszolút 13. helyen értem be, kategória 2ik helyet is megszerezve. Köszönet a váltó tagoknak: Sándor Zoltánnak, Tankovics Csongornak, EU-Solar SE-nek, Papp Zsoltinak a közreműködést.

Gratulálok a csapattársaknak, és minden futónak!

Köszönjük a rendezőknek a versenyt!

 

Tankovics Csongor:

Elkezdődött a futó szezon, a kicsit hideg, kicsit szeles pályán, a Pécs-Harkány versenyen váltóban a 9.-ik helyre futottunk Hőnyi Zsolt és Sándor Zoltán-al az EU-Solar SE csapatában, jó volt ismét futni!

 

Veres Bence:

  1. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny

Teljesítettem az idei első futóversenyt, amit váltóban futottunk Nagyné Szilviával és Koller Eszterrel, 2. szakaszt kellett teljesítenem, ami 9 km. Volt egy ígéretem, hogy a 3. szakaszt is lefutom így lett összesen 17km. Jó felkészítő futás volt Bajára ahol az első félmaratonomat szeretném teljesíteni.

Jövőre már jó lenne a teljes távot lefutni. Köszönöm a biztató szavakat, tanácsokat Hőnyi Zsolt,

MecsekManSE ,EU-SolarSE

Nagyon jó volt kísérőként szurkolni és bíztatni benneteket, köszönöm Nektek!

Örülök a csapat szép váltó és egyéni eredményeinek. Gratulálok Mindenkinek!

Hajrá MecsekMan/ EU-Solar SE!

Farkas Gabi