35. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny

9. KOMÉTA Farsangi Félmaraton
2019-02-10
Mo. 2019.évi Fedettpályás Atlétikai Szenior OB
2019-03-09

Kellemes napsütésben, rövidgatyásan, kicsit zavaró oldal-szembe szélben. Még egy váltónak is tagja lehettem, aminek értelemszerűen az első szakaszát kellett futnom, ami természetesen mindig egy plusz töltést ad a dolognak, hogy az ember nem csak magáért, hanem másokért is küzd.

Köszönöm a lehetőséget!

A legutóbbi apróbb fiaskóval végződött Kaposvári félmaratonom után, és az egyhetes betegség után kicsit félve mentem neki a versenynek. És természetesen azzal az eltökélt szándékkal, hogy most valahogy feljutok arra a dobogóra a kategóriámban.

Az idő azért a tavalyihoz képest mindenképpen ígéretesen alakult annak ellenére, hogy reggel még igen hűvös volt. Bukta Barátom mondta kire kell figyelnünk, ki nincs esetleg ott, Barna Tomit természetesen már ismerem, tudom, hogy az utolsó méterig vigyázni kell Vele, lásd Kaposvár.

Rajt előtt a szokásos rítusok, csapattagok megkeresése, közös fotó, öltözés, melegítés, a taktika átgondolása. Ami egyébként teljesen felesleges, mert a ritka kivételektől eltekintve mindig „borul”.

Itt is a lazább kezdés elvén indultam… elméletben. De amikor ott vannak az ismert, tisztelt, kedvelt Sporttársak-Ellenfelek (saját képességemhez mérten, mert ugye vannak akiket engedni kell), akik megindulnak. Ott nincs mese, menni kell Velük, utánuk… Most is ez történt . Szóval második sorra rajtnál, vigyázva arra, hogy a profiknak azért ne kelljen átfutniuk rajtam. A mostani formámhoz képest egy kicsit erősebben kezdtem a kelleténél, amit már elég hamar éreztem is. FEMA-nál már nem voltam túl vidám. Nem volt gond, de annyira jól sem esett, és még így sem tudtam felfutni azokra, akikre szerettem volna. Török Andris, Veréb Dávid nem sokkal, de előttem voltak néhány tíz méterrel. Szerencsére Ati Barátom jött bringával és kísért, és később Viktor Öcsém is megérkezett. Ez sokat jelentett. Sajnos a táv nagy részét egyedül futottam, így a „szélárnyék intézményét” nem tudtam igénybe venni. Kezdeti fiatalos lelkesedés utáni volt egy kisebb megzuhanás Szalántán, ahol elgondolkodtam egy megálláson. De rosszul esett volna nagyon ismét eldobni egy esetleges dobogót. Ezen azért sikerült túllépni és valahogy egy zselé segítségével összekaparnom magam és újra, ha az előbbinél lassabb tempót is, de elfogadhatót futni, anélkül, hogy elkezdtek volna a futótársak előzgetni. Túronyba beérve már vártam nagyon a végét, de tudtam, hogy jön az emelkedő, ahol tavaly sajnos leszakadtam Buktáékról. Idén kicsit óvatosabban mentem neki, ami jó taktikának is bizonyult, hiszen gond nélkül felértem a csárdáig. Na itt ment el Milán mellettem, mondanom sem kell milyen sebességkülönbséggel. Gratula Neki is! Innen már csak lefele, és még tart az előnyöm is. Innen lendületesen, de amennyire csak lehet ilyenkor óvatosan szedtem a lábaim. Török Andris még látszik, de 2-300 méter előnye van.Ő már nem lesz meg, de legalább van kihez viszonyítani és futni a tempóját. Végül sikerül mindenféle szétesés nélkül tisztességesen célba érni 1:38:27-es idővel. Ez egy kategória 3-ik helyet jelentett egy kis kupával.

Célban családom vár, Barnus, Bea és természetesen Zenit kutyus.

Gratula minden Sporttársnak Andrisnak az absz. 6 helyhez, István „bácsinak” a teljesítéshez és természetesen a kategória aranyhoz minden elismerésem az Övé.

Váltócsapatainknak, Buktának, Erikának, Misinek, köszönet MecsekMan!

Jövő hétvégén irány Mohács!

Hőnyi Zsolt

A MecsekMan SE Pécs-Harkány 25 km-es országúti futóversenyen elért eredményei:

1-39 évesek (177 induló), és Abszolút 6. hely, Dr. Jakab András,
40-44 évesek (102 induló), 3. hely Hőnyi Zsolt, 4. hely Kerekes Bukta,

45-49 évesek (98 induló), 3. hely Tóth Mihály,
55-59 évesek (39 induló), 1. hely Hakszer Erika,

80 éve felettiek, 1. hely Kővári István.

A 3 Fős váltók versenyében 130 csapat közül,

MecsekMan SE 1. csapata (Kerekes Bukta, Bognár László, Fazekas Milán) a 3. helyen,

MecsekMan SE 2. csapata (Hőnyi Zsolt, Kovács Zoltán, Sándor Zoltán) a 15. helyen végzett.

További képeket, érdekességeket találhatsz csapatunkról, a www.mecsekmanse.hu oldalon.