9. Kikelet Félmaraton Baja
2019-04-07
21. Nárcisz Futás
2019-04-27

Vivicitta Félmaraton 04.14.

A Telekom Vivicitta Félmaratonra idén közel 7400-an indultak egyéniben.  A MecsekMan csapatából Kővári István, Tóth Misi és Jakab Andris neveztek. Sajnos István sérülése miatt nem indulhatott el a versenyen így Misi és Andris állt rajthoz reggel a Margit szigeten és képviselte a csapatot.

Budapesten futni mindig élmény mindenki számára nem csak a turistacsalogató útvonal miatt, hiszen itt egy ország futói mérik össze erejüket, sőt, a külföldi futók is szép számmal jelentkeznek ezekre a versenyekre.

Igazi kellemes tavaszi futó idő fogadta a versenyzőket. A maroknyi csapat időben érkezett és egy jó bemelegítés után megindult a mezőnnyel Andris és Misi is. Andris, ahogy eddig is tette minden versenyen az élbollyal megindult és végig velük futva teljesítette a távot. Az eredménye ezt is mutatta, hiszen korosztályában 3. és összetettben 7.-ként 01:15:18-as idővel ért célba.

Misi taktikusan a saját egyéni tempójában futott és a közép mezőnyben végezve korosztályában 11.-ként és összetettben 161. lett az Ő ideje: 01:28:24-volt.

Jakab András beszámolója a versenyről:

2019.04.14. Vivicitta félmaraton, Pest

Kb.8 ezer egyéni indulóból sikerült hazahoznom kis városomba a 7. helyet. Túl gyorsan indultam el az állapotomhoz képest, a 3. helyezettel futottam egészen 7 kilométerig, ott leszakadtam a gyenge formám miatt.

Az első 10 kilométer 3:23-as átlagban volt meg (33:57), végül lett 75 perc eleje a félmaraton (ami 3 és fél perccel rosszabb, mint a legjobb időm) a táv második felében megtörtént óriási halál miatt, de akkora halál volt elsődlegesen 11-17 kili között, hogy olyat még nem éltem át futásügyileg, és így visszatekintvén irtózatosan élveztem.

Mindenkinek rossz hírem, hogy mindennemű érdemi edzés nélkül futottam meg az első 10 kilit 3:23-ra, még rosszabb hírem, hogy szűk 5 hónap után újra visszatért a vasárnapi verseny sorai és futóléptei között a kedvem a futáshoz és elsődlegesen az edzéskehez.

Irtózatosan nagy gratulációmat küldöm Varga Istvánnak, aki így kicsivel 30 felett J megelőzött 17 kilinél és végül bejött elém a 6. helyre.

Köszönöm egyesületi főnimnek, és családjának, hogy széppé tették a vasárnapi futónapot!