34. Spar Budapest
Maraton Futófesztivál

28. Határfutás
Barcs-Verőce félmaraton
2019-09-21
2. Szőlős-Cserkút
körök Félmaraton
2019-10-12

Az idei Budapest Maraton Fesztiválon is mindkét nap képviselték a MecsekMan/EU-Solar SE futói a csapatot.

Szombaton 5, 10, és 2,3 km-en is indultak a futóink.

Reggel 9-kor elrajtolt a nap első futama, a Landliebe 10 km. A 4200 fős mezőnyben Tóth Mihály csapattársunk futott. Misi ideális futó időben teljesítette a távot 43:16 perces időeredménnyel a középmezőnyben végezve.

10:50-kor 3775-en rajtoltak el az 5 km-es távon a rajt majd 10 percig tartott J

Ezen a távon Ihász Róbert és Ihász Róbertné Anita indultak a csapatból. Robi 25:51 és Anita 33:36 perces eredménnyel végzett és ért célba. Délután folytatódtak a futamok.

13:20-kor rajtoltak el az Erste Maratonka résztvevői ezen a távon is 1400-an indultak. A csapatból Tóth Zsófia és Farkas Gabriella futotta le a 2,3 km-es távot.

A szombati esemény beszámolója a BSI-től:

https://www.sparbudapestmaraton.hu/ez-tortenik-a-spar-budapest-maraton-fesztival-szombati-napjan/

Vasárnap a klasszikus távoké volt a főszerep. 7500-an neveztek a futók köztük 5971 Maratonista és 1448 váltó futóval rajtolt el reggel 9-kor a mezőny.

Az Egyesületünk színeiben, egyéniben a 42 km-es maratoni távon Dr. Bátai Réka és Sipos Csaby csapattársunk indult. A 4 fős TOLLE UHT Maratonstafétán pedig Dr. Bátai Réka,Dér Andrea,Hakszer Erika csapatársaink  és Varga Eszter futott.

A versenyzőink eredményei kimagaslóak az országos versenyen. Dr. Bátai Réka a női mezőnyben összetett 6. és korosztályos 1. helyen állhat dobogóra 03:07:13-as időeredménnyel. Míg a maraton staféta női váltónk az első helyen ért célba és állt a dobogó legfelső fokára Időeredményük 02:59:00.

Sipos Csaby csapatársunk 4:14:32 időeredménnyel teljesítette a maratoni távot.

A Spar Maraton vasárnapi versenyszámai a BSI-től:

https://www.sparbudapestmaraton.hu/spar-budapest-maraton-percrol-percre/

Sipos Csaby csapattársunk pár gondolata a versenyről:

Most az jár a fejemben, hogy írok pár szót a SPAR MARATONról………

Szóval ez úgy kezdődött, hogy szerdán hazamentem Belgiumból a futásra.

Szombatig pihi volt, és szombaton váratlanul közbe jött egy jó pár órás fa fűrészelés, ami nem kellett volna! Nos, akkor így szombat este indultam Pestre, és este 11 után értem fel.

Elmentem a szállásra pár szót beszéltem Misivel és Gabival, azt pihi…

Reggel Tóth Misi ébresztett. Elindultunk a verseny központhoz, közben megbeszéltük Misivel, hogy megyek Rékával együtt egy közel azonos tempóval,így nem futom el az elejét. Na, ez ment kb.7-kiliig, aztán egy nagyon kicsit lassultam… és onnan mindig  csak lassultam.

25-kilinél nagyon gondolkodtam, hogy most kiszállok… Aztán elgondolkodtam kicsit, már több mint a fele megvan akkor akár négykézláb is meg csinálom!

Addig-addig nagy nehezen megcsináltam! 4 óra 14 perc ez nagyon kemény volt most számomra, DE NEM ADTTAM FEL, ENNEK NAGYON ÖRÜLÖK…

Nagy köszönet Misinek, Gabinak és a kis Zsófinak!

Hatalmas Gratuláció Mindenkinek!