34. Pécs-Harkány Országúti futóverseny

Kaposvár dombjain indult el az idei szezon
2018-02-03
3. Dunafutás a Busók földjén
2018-03-25

DECATHLON 34. Pécs-Harkány futóverseny… a klasszikus.

Az idei év második versenye, amelyen csapatunk részt vett, de itt azért már nagyobb létszámmal szerepeltünk. Még az sem tántorított el minket, hogy ideális futóidőnek nyoma sem volt. Az éppen csak fagypont feletti hőmérséklet, a nedves, sok tócsával tarkított aszfalt alaposan próbára tette futóinkat.

Két váltónk, és három egyéni indulónk vállalkozott a 25 kilométer teljesítésére.

Úgy gondolom, hogy az új csapatmez, a csapatszellem, mindenki teljesítményéhez adott egy kis plusz energiát, mert mind az egyéni futók, és mind a váltó csapatok kiváló teljesítményt nyújtottak ezen a nem könnyű futóversenyen.

A női váltók között a MecsekMan Csajok, Pozsár K Nikolett, Vass Melinda, Székelyhidi Letícia összeállításban az előkelő hetedik helyet szerezte meg a kategóriában. Minden tisztelet a lányoknak, akik a körülmények ellenére ilyen jót futottak.

A férfiváltó is remekelt MecsekMan SE néven, hisz a nagyon erős mezőnyben, Tóth Misi, Sándor Zoli, Kovács Zoli alkotta trió szintén a hetedik helyet szerezte meg, nagyszerű időeredménnyel.

Az egyéni indulók is kitettek magukért, és persze a csapatért. Tóth Misi, az 1-es rajtszámmal, melyet méltán kiérdemelt a szervezőktől, Kerekes Bukta a szokásos 23-as kabala rajtszámmal, és Bognár Laci. Mindhárom egyéni indulónak a második helyet sikerült megszereznie a kategóriájában. Kerekes Bukta abszolút 10. helye megsüvegelendő, éppen úgy, mint aki részt vett a csapatból ezen a versenyen, és jól kifutotta magát a csapatért, illetve saját magáért.

Soha rosszabb évkezdetet. Jönnek a tavaszi versenyek, ahová ugyanolyan elszántsággal vetjük be magunkat, még nagyobb létszámmal, hogy aztán büszkén gondoljunk rá, igen, megcsináltuk.

Hajrá MecsekMan!

Bognár László