30. eXtremeMan
Hosszútávú Triatlon OB

3. Sellyefut
országúti futóverseny
2019-08-03
6. Pécs-Pogány
Éjszakai Félmaraton
2019-08-24

Az idei eXtremeMan Hosszútávú Triatlon bajnokságon először indultunk az Egyesületünkkel klasszikus 3 fős váltóval. Az úszónk Sándor Zoltán a bringás Illa Balázs és a futónk Sipos Csaby csapatársunk volt.

Szinte minden évben mintha a szervezők előre megéreznék, a legmelegebb napra kerül a verseny. Naná, hogy ez a hétvége sem volt kivétel országos hőségriadót rendeltek el! Persze Gyékényes, Nagyatád és az egész megye megkapta a vörös kódot. J

Mindannyian tisztában voltunk vele, hogy egy igazi hosszú és kimerítő nap elé nézünk szombaton.

A verseny reggelén a tónál találkozott a csapat. Gyors taktikai megbeszélés, ki mire figyel az első Depónál, majd mikor milyen frissítésre kell figyelnünk a bringásunknál és hol találkozunk Atádon a csapat többi tagjával a versenyközpontban.

Nagy izgalommal vártuk, hogy eldördüljön az ágyú. Az egyéni versenyzők rajtja 7:30-kor volt és egy órával később indultak a váltók emberei. Hiba semmi, mindenki a helyén, Zoltán koncentrál a rajtra és megindul. Szépen egyenletes tempókkal meg van az első kör majd irány a második. Az úszás vége futás ki a depóba Balázshoz, hogy induljon időben a bringa! Balázst még látjuk,hogy felül a bringára és elindul, majd egy jó ideig lőtávolon kívül sietünk Atádra. Kiszámoljuk, Balázs idejét kb. mikor érkezik az első kör után. Új kulacs, frissítés minden rendben jön a következő kör. Egyre nagyobb a meleg, még nézőnek és segítőnek is folyamatosan az árnyékos helyet kell keresni, nem ám aki kint, van a pályán és jönnek a következő körök.

Lassan13:00-körül arra kezdtünk koncentrálni, hogy kb. 2 óra múlva Csaby kezdi a futást és addig is kéne, hogy pihenjen, frissítsen!

Igen Csaby a legnagyobb hőségben kezdett el futni az aszfalt perzselt! Az első köröket derekasan állta, frissített, de a 4. körtől sajnos jött, amiben bíztunk, hogy nem fog jönni J , a lassulás…

Így váltónk a 238 csapatból a kategóriájában a 8-diként, az összetettben 27. helyen végzett, ami a körülményekhez képest nagyon jó eredmény.

3,8 km úszás:1:20

180 km bringa:5:09

42,2 km futás: 3:38

Összesen: 10 h 11 min

A csapat szép eredménnyel végzett és hatalmas tapasztalattal jöttünk haza!

Komoly kihívás a verseny minden elismerésem! Gratulálok Mindenkinek!  J

Farkas Gabi