8. Paks Atomfutás és BrutálAtom
2018-09-15
4. Zrínyi 1566 Emlékfutás
2018-09-30

Határfutás Verőce-Barcs félmaraton

Szeptember 22-én immár 27. alkalommal rendezték meg Barcson a Verőce – Barcs félmaraton Határfutó nemzetközi versenyt. Csapatunkból 6 fő nevezett az 5,8 km-es és 21 km-es távra.

Idén Verőcéről-Barcsra kellett teljesíteni a 21 km-es távot. Itt Tóth Misi képviselte a csapatot.

5,8 km-en Csetneki Anita, Ihász Dani, Ihász Robi, Kiss Csabi és Majszterics Gyuri állt rajthoz.

A két rajthelyszín adott némi logisztikát a csapatnak, de miután mindenki regisztrálta magát összeállt a csapat. Két részre váltunk. A csapat egyik része lement Verőcére Misivel, hogy megvárja a délután 2-es rajtot.

A többiek pedig az 5,8 km-es rajthelyszínre Terezino Polje-re mentek ahol délután ½ 3 kor indultak a futók.

Az időjárás igazán ősziesre fordult, így a futás mindenkit felmelegített. A 15-16 fok közötti hőmérséklet még is ideális futóidőnek bizonyult.

Igazi családias hangulatban, ismerős futókkal indult a 21 km-es rajt együtt skandálva horvátul és magyarul a 3-2-1 és start jelszavakat.

Misi egyenletes tempóban az élbollyal futva indult meg 5 km-nél már látszott, hogy két futó leszakadva az élbolytól fej-fej mellett haladva diktálták az iramot.

Misi az élbolyban maradva a 3. helyen futva taktikusan futott a többiekkel végig egyenletesen.  10 km-nél már látható volt, hogy Misi 3. helyét senki sem veheti el.  Kiegyensúlyozottan egyenletes tempóban futotta végig a 21 km-es távot. Korosztályos első hellyel és összetettben 3. helyen érve célba.

½ 3-kor ismét elhangzott horvátul a 3-2-1 és start… majd megindult a csapat.

A rövidebb távon mindenki a maga egyéni tempójában futott.

A családias légkörű verseny meghozta a szép eredményeket a csapat többi tagja számára is.

Anita a 3. helyen, Dani a korcsoportjában 2. helyen végzett és állhatott dobogóra.

Csabi a 4. helyet szerezte meg a korcsoportjában, míg Robi az 5. és Gyuri a 8. helyen ért célba. Szép teljesítmény a csapattól!

A befutó után átbeszélve a futó technikát és az eredményeket van, aki a gulyás levesével van, aki pizzázva várta meg az eredményhirdetést és vette át a neki járó érmet.

Igazi családias hangulatú verseny a határfutás évről évre, ami remek élményeket ad a csapatnak! Jövőre újra ugyanitt!

Farkas Gabriella