2. Szőlős-Cserkút
körök Félmaraton
2019-10-12
Papuk (canicross)
trek i trail 2019.
2019-11-23

Immár 16. alkalommal rendezték Siófokon, a Balaton parton a futószezon lezárásaként a két napos rendezvényt. Közel 6000-en neveztek az ősz végi versenyre. Ismét több távban, egyéniben és váltóban is indulhattak a futók.

Csapatunk a MecsekMan/EU-Solar SE idén is képviselte magát több futószámban mindkét nap.

Szombaton félmaraton váltót Ihász Róbert és Ihász Dani futott. Az EU-Solar SE fiúk csapata 01:54:46 időeredménnyel ért célba a középmezőnyben.

Farkas Gabi élménybeszámolója a délutáni futamról:

Idén már 3. alkalommal futom le a 7 km-es távot itt Siófokon. Az időjárás egész nap nyirkos, esős, de nem volt hideg. Egész nap tipegtünk-topogtunk. Laza gyaloglás és gyors bemelegítés a rajt előtt aztán irány a rajtzóna.

Szürkületben 16:00-kor rajtoltunk el. Ezen a távon hárman képviseltük a csapatot. Kővári István, Tóth Mihály és jómagam.

Jól futható végig sík a pálya. Siófok utcáin kezdtünk lendületesen. Visz a tömeg jó érzés futni semmi hiba, majd irány a Balaton parti sétánya. Itt a sötét mindig megnehezíti a futást, de megbirkózom vele most is. Érzem, hogy lassulok és lassulok, az utolsó szakaszon egyre nehezebben megyek de akkor is  vár a cél. Az idő, amivel célba érek 00:54:25 nem nagy eredmény, de ismét lefutottam! István 00:44:18-as időeredménnyel ért célba. Szép eredmény egy ifj. 80 éves futótól J Misi 00:30:06-al a sérülése ellenére is alig lemaradva a korosztályos dobogóról szintén jó eredménnyel zárja az évadot.

Vasárnap Bátai Réka egyéniben félmaratont és Hakszer Erikával félmaraton váltótót is futott képviselve az Egyesületet.

Bátai Réka beszámolója a vasárnapi versenyről:

Siófokon a vasárnapi félmaratonon indultam egyéniben és Erikával párban. Az időjárás rendkívül kedvező volt.

A rajt előtti percekben 14 fokot mértek, többen futottak rövidnadrág és pólóban és vágtak neki a távnak én azonban a hosszút választottam. A pálya tökéletesen sík volt, két 10 és fél kilométeres kört kellett futnunk. Rajtvonal mögött több mint 1000 induló várta a rajtpisztolyt 5 zónában.

1:30 alatti idővel sikerült az elsőbe kerülnöm, így már az elején tudtam a megfelelő tempóban futni. A pálya első része Siófok utcáin kanyargott, majd 7 km-nél fordító után a Balaton parton haladt tovább.

Az első kört 43:06-os idővel teljesítettem, ezzel a női mezőnyben 5. voltam. A váltás jól sikerült.

A második körben sikerült 2 női versenyzőt utolérnem. Végül 1:27:56-tal 2. helyezett lettem. Szerettem volna, ha a második kört is az elsőhöz hasonló idővel futni, azonban az utolsó 4 km-en eléggé lelassultam. A váltónk is jól sikerült női váltók közt 3.ak lettünk.

Gratulálok Minden versenyzőnek szép szezonzárás!