Sri Chinmoy Maraton Pécs
2018-05-12
8. DBW Tapolca Félmaraton
2018-06-30

Igazán szép nyári időjárás fogadta a Balaton partjára látogató egyesületi tagokat, akiknek egy része már szombaton elfoglalta szálláshelyét egy hangulatos vendégházban, hogy kellőképpen rákészülhessenek a versenyre. Több versenyszámban is érdekeltek voltak, mint ahogy az eddigi versenyeken mindig. Itt Keszthelyen mindenki megtalálta a kedvére való távot, akár egyéni, akár váltótagként.

A szombati nap zajlottak a gyermek futamok és sprintversenyek. Elsőként Tóth Zsófi délben rajtolt a 2011-ben született lányokkal együtt ahol nagyon szép eredménnyel a 6. helyen ért célba.

Délután már a felnőttek futamai indultak.5 kilométeres távon Farkas Gabi, valamint Balabán Szilvi állt rajthoz. Gabi 40 perc alatt teljesítette a távot, sokat javítva eddigi legjobbján. Szilvinek a jó kezdés után sajnos gyomor- problémái adódtak, és feladni kényszerült a versenyt, ami a körülményeket tekintve bölcs döntés volt.

Vasárnap egyéni futónk is indult, és váltócsapataink is rajthoz álltak. Egyéniben Székelyhídi Letícia egy apróbb sérülés ellenére nagyon szép eredménnyel zárta a félmaratont, ahol kategóriájában a 17. helyet szerezte meg 1:57:46 idővel.

A váltócsapatok közül a félmaraton 2 fős váltó, mely Sándor Zoli és Kovács Zoli összeállításban indult, a 75 nevezett férfi csapatból a nagyon előkelő 16. pozíciót szerezte meg remek futással. A másik váltó, a 4 fős maratonváltó is szép helyezést ért el. A Kerekes Bukta, Tóth Misi, Bognár Laci, Kiss Csaba alkotta csapat, megküzdve a meleggel, és persze az ellenfelekkel a dobogó alsó fokára futott fel, bizonyítva a csapatszellem összekovácsoló hatását. A maratonváltó tagjai közül Misi és Bukta, mint a váltó első 2 futója a félmaratoni távra is nevezett, és épphogy csak lemaradva a dobogóról, a 4. helyezést sikerült elérniük nagyszerű időeredménnyel.

Nehéz hétvége volt, de hangulatában, sikereiben gazdag. Az egyéni indulók, és a váltótagok is, megküzdve a nehézségekkel szépen helytálltak, és remekül teljesítettek itt a Balaton partján, ahonnan szép emlékekkel térhettek haza.

Bognár László